Teistmoodi IT

Juurdepääsetavuse uus lahendus



    Täna vaatame juurdepääsetavust ja seda täpsemalt inimeste hulgas kes ei saa tavalisi arvuti perifeerseadmeid kasutada. Võtame vaatluse alla lahenduse, mis läbi kaamera aitab kasutajal hiirt ja klaviatuuri juhtida.
    Firma Tobii Dynavox valmistab seadmeid, mis aitavad kaamera abil inimese silma jälgida ja arvutile sisendit saata. Seade asendab traditsioonilist hiirt ja klaviatuuri. Ainuke eeldus kasutamiseks on, et inimene suudab oma pilku suunata ja seda tahtlikult kontrollida. Pilgu liikumise järgi suunatakse ekraanil kursosrit ja vastavalt seadistusele antakse käske edasi. Näiteks pilgu peatumisel mingile kohale teatud aja möödudes võidakse see lugeda klikiks. Ekraanile virtuaalse klaviatuuri kuvamisel saab kasutaja programmidele teksti edastada.
    Toote plussiks on see, et seda on kerge kasutada ja ei pea enda külge midagi riputama ja seadmega suhtlemine pilgu suunamise kaudu on väga intuitiivne. 
    Miinuseks on, et seadet tuleb kaasas kanda, enne kasutamist tarkvara installida ning samuti võib tekkida ühilduvuse probleeme erinevate operatsiooni süsteemidega
    Kokkuvõtteks võib öelda, et tegu on väärt seadmetega, mille edaasiarendustel on suur tuleviku potentsiaal tegemaks inimeste elu lihtsamaks.
    

Comments

Popular posts from this blog

IT juhtimine ja riskihaldus

Inimese ja arvuti suhtlus, ergonoomika ja kasutatavus

Noppeid IT ajaloost