IT juhtimine ja riskihaldus

 Erinevad IT-juhid ja nende stiil

Hea on tõdeda, et oleme jõudnud teemani, milles käsitleme juhtimist IT-s ning selle erinevaid variatsioone. Asjakohase vaatluse alla võtame kaks erinevat juhti ja nende juhtimisstiilid. Põhilisi stiile on IT-s eristatud kolm: juht, suhtleja ja treener. Peenemateks määratlusteks jagamine on samuti võimalik, kuid jääme hetkel nende kolme juurde. "You have to believe that the dots will somehow connect in the future," ütles üks meie vaatluse alla võetud juhtidest, Steve Jobs, Apple kunagine asutaja, ja see filosoofia kehtib kõikide juhtimisstiilide korral.

Esiteks võtame Bill Gates-i, kes asutas ja juhtis MicroSofti ning oli eestvedaja tüüpi juht, kes kuulas oma alluvaid ja üritas oma töökusega olla neile eeskujuks. Arvatakse, et sellel oli suur osa tema eesmärkide saavutamisel, kuna tal õnnestus kaasata oma alluvaid ning võita nende toetus.

Steve Jobs aga, keda vaatleme teise näitena, oli direktori tüüpi juht. Ta nõudis oma alluvatelt perfektsionismi ning tal oli oma nägemus ja visioon, millest lähtuda ja millega kaastöötajaid motiveerida.

Erinevad juhtimisstiilid tähendavad kokkuvõtteks ka erinevaid eesmärke, mida püütakse saavutada. Rahu on maa peal ja kõik korras, kui eesmärk pühendab abinõu, ehk valitud juhtimisstiil on õige, et saavutada püstitatud eesmärgid! 🐇🐣🐥






Comments

Popular posts from this blog

Inimese ja arvuti suhtlus, ergonoomika ja kasutatavus

Noppeid IT ajaloost