Tarzan suurlinnas: võrgusuhtluse eripäradest

Käitu sama malli järgi nagu igapäevaelus (Adhere to the same standards of behavior online that you follow in real life).


Nagu pärismaailmas, on ka internetis inimese käitumisel tähtis roll. See, kuidas me ennast väljendame ja teistega suhtleme määrab ära ka meie kogemuste kvaliteedi. Tihtipeale unustatakse onlines olles ära viisakusreeglid, näiteks kõige lihtsam viisakus - teretamine.
Võib täheldada, et kui e-kiri on korralikult vormistatud, siis saabub sellele kiiremini vastus. Omast kogemusest võin kinnitada. et kui keegi saadab e-kirja ja selles tervitatakse saajat nimepidi, siis on ka vastuse saatmine kiirem. Teisalt, kui keegi kirjutab sulle privaatses sõnumirakenduses ja alustab iga kord üleliia viisakalt, siis tundub see kuidagi kohatu. Niisiis igal kanalil oma reeglid.
Samuti unustatakse aeg-ajalt internetis suheldes, et arvuti taga on päris inimesed ning kirjutatakse asju, mida tavapärases näost-näkku suhtluses mingil juhul ei öeldaks. Internetimaailma anonüümsus on petlik ning tegelikult on iga kirjutatud lause autor võimalik välja selgitada, seetõttu tuleks ka onlines pöörata tähelepanu oma toodetud teksti sisule. 



Comments

Popular posts from this blog

Teistmoodi IT

IT juhtimine ja riskihaldus

Inimese ja arvuti suhtlus, ergonoomika ja kasutatavus